POWIS CLOUD

Location: 

Year:         

Type:           

Stage:      

Role:

Designed by:

London, UK

2016

Private House

Completed 2018

Architect

Lily Jencks Studio

This extension to a roof terrace in West London is inspired by the idea of living in the clouds. The geometry of the interior and the choice of materials all reinforce this experience, creating a soft sensuous master bedroom and bathroom that dissolves into the sky at the top of the house. 

The envelope is a simple rectangle. Within the rectilinear box are a series of translucent or transparent objects. The acrylic lightwell, cupboards a balustrade each refract soft light around the room.

Circles and curves define the areas for the body around the bed, bath, shower and toilet, creating enclosures softened by curtains of various translucency. Each surface glows with light or subtly reflects the surroundings, creating an atmosphere that is as delicate as the veil of a cloud for a gentle sleeping environment. 

Lily Jencks Studio: Lily Jencks, Pati Santos, John Yim.

NEWS

- 19 March 2020 Talk with Lily Jencks @ Clemenger Auditorium, Melbourne for "Transformative landscapes: Designing the healthy city" - October 2019 Ruins Studio wins the ABB Leaf Award in the category "Best New Start-Up Practice Project" -June 2019 LJS Quintessentially English: What does it mean to be Native, listed as 1 of 10 unmissable events and exhibitions @ London Festival of Architecture 2019 - 22 June 2019 Talk with Lily Jencks at Cabot Square for 'Quintessential English Garden' as part of the LFA - February 2019 Lily Jencks Studio winner @ SURFACE DESIGN AWARD in the category"Housing Interior Surface" with the project Powis Cloud